Заместник-министърът на отбраната Катерина Граматикова и началникът на отбраната адмирал

...
Заместник-министърът на отбраната Катерина Граматикова и началникът на отбраната адмирал
Коментари Харесай

Военновъздушните сили отбелязват своя боен празник и 110-ата годишнина от първия боен полет на военната авиация

Заместник-министърът на защитата Катерина Граматикова и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов участваха в отбелязването на 110-ата годишнина от първия военен полет на военната авиация и празника на Военновъздушните сили (ВВС) през днешния ден.

" Гордея се с Вашата мощна мотивация, увереност и геройство, с които преодолявате компликациите и сполучливо изпълнявате виновните задания по гарантиране на въздушния суверенитет и сигурност на Родината “, се споделя в приветствения адрес от министъра на защитата Димитър Стоянов към военнослужещите от Военновъздушни сили. " С безупречната си работа, безрезервност и професионализъм Вие ежедневно потвърждавате, че сте почтени наследници на популярните български офицери, положили началото на бойната ни авиация. Благодарение на усърдната работа на всеки един от Вас и през днешния ден, 110 години след първия военен полет, българската авиация печели уважението и възхищението на обществото ни “, споделя още министър Стоянов в поздравлението си към военнослужещите.

" Вашият блян за развиване, непримиримост и борбеност за реализиране на задачите и дилемите са залогът, че Военновъздушните сили ще не престават да дават своя заслужен и важен принос към националната и груповата сигурност “. С тези думи се обърна началникът на защитата към персоналния състав на Военновъздушни сили.

Той бе безапелационен, че актуалната спешна военнополитическа конюнктура води до огромно натоварване на всички военнослужещи от Българската войска. " От началото на войната в Украйна Военновъздушни сили покачиха готовността на подразделенията за наблюдаване и противовъздушна защита. Работи се интензивно във връзка с повишените условия към управлението, координацията и контрола на въздушното пространство. Изпълнява се дежурство по Air Policing, макар незадоволителния нальот “,

посочи адмирал Ефтимов. Той акцентира напъните на Военновъздушни сили в поддръжката на техниката в летателна и експлоатационна валидност.

" Превъоръжаването и модернизацията на авиационните платформи е тематика, която съществено притегля публичния интерес и по която ние – военното и политическото управление на Министерството на защитата, работим непрестанно “, съобщи началникът на защитата. Адмирал Ефтимов подчертава и върху нуждата от развиването на системите за радиолокационно разузнаване и противовъздушна защита.

Заместник-министър Граматикова и адмирал Ефтимов наградиха военнослужещи от Военновъздушни сили за проявен висок професионализъм при осъществяването на дилемите. По-рано през днешния ден те уважиха паметта на летците, починали във военно и в спокойно време, с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца пред Народното събрание
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР