Заместник-министърът на околната среда и водите Тома Белев, кметът Илко

...
Заместник-министърът на околната среда и водите Тома Белев, кметът Илко
Коментари Харесай

Научна конференция „30 години НП „Рила“ – предизвикателство за идните поколения“ беше открита в Благоевград  

Заместник-министърът на околната среда и водите Тома Белев, кметът Илко Стоянов и Владимир Милушев, шеф на Национален парк „ Рила “ откриха научна конференция в Благоевград под мотото „ 30 години Национален парк „ Рила “ – предизвикателство за идните генерации “.

В юбилейния конгрес взеха присъединяване представители на локалната и държавна власт от разнообразни области, просветителни, културни и научни институти, Неправителствени организации и заинтригувани лица.

Кметът Стоянов приветства присъстващите и акцентира, че Община Благоевград и Национален парк „ Рила “ работят в синхрон.

„ За мен чест да вземам участие в границите на тази научна конференция. 30 години са в действителност зрелост и е време да навлезем в един нов интервал, който е извънредно виновен към идните генерации.Община Благоевград приема Национален парк „ Рила “ като едно благосъстояние, като един безусловно равнопоставен сътрудник, с който можем дружно да развием и самата община. Работейки в синергия, сигурен съм, че можем да дадем на обществото това, което заслужава. Изключително е значимо научните служащи да ни оказват помощ в тези тежки времена, да ни дадат посока за усъвършенстване и аз като кмет с извънредно неспокойствие ще чакам да излязат резултатите от конференцията, която организираме през днешния ден. Общината ще се съобрази с тях и дружно с Национален парк „ Рила “ ще развием едно прелестно кътче в Благоевград “, сподели кметът Стоянов в част от приветственото си слово.

Заместник-министърът на околната среда и водите благодари за непрекъснатите старания и дейната активност на научни служащи, участващи в срещата. „ Настоящата администрация в Министерство на околната среда и водите има волята да включи по-активно учените във всички процеси, които касаят ръководството на околната среда и опазването на природата “, увери той.

Директорът на Национален парк Рила “ Владимир Милушев, съобщи, че е време да стартира зряло ръководство на предпазената територия и акцентира, че това няма по какъв начин да се случи без поддръжката на научната общественост.

Конференцията се организира под патронажа на заместител министър-председателя по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

В рамките на конференцията, която продължава и сега, се презентират проучвания в тематичните посоки Биологично многообразие в Национален парк „ Рила “, Управление на климатичните промени, Екологичен мониторинг, Устойчив туризъм, Културно завещание, Екологично обучение за Национален парк „ Рила “. Представена е и постерна сесия.

Юбилейната научна конференцията ще приключи с полемика на тематика „ Управление на екосистемите в региона на Седемте Рилски езера “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР