Заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще връчи на

...
Заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще връчи на
Коментари Харесай

Уникално по рода си социално предприятие дипломира успешно завършили курсисти

Заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще връчи на 6 ноември в Пловдив дипломи за професионална подготовка на сполучливо положилите изпит дами в общественото дружество „ Шивашка работилница ”. Уникалното по рода си дружество е ръководено от Фондация „Национален алианс за работа с доброволци“ (НАРД) и се обитава в Комплекса за обществени услуги „ Свети Георги ” на бул. „ Цариградско шосе ” в града под тепетата.
 Уникално по рода си обществено дружество дипломира сполучливо приключили курсисти  Уникално по рода си обществено дружество дипломира сполучливо приключили курсисти  Уникално по рода си обществено дружество дипломира сполучливо приключили курсисти
От основаването на предприятието през 2015 година до сегашния миг професионалното си дуално образование приключиха над 30 дами. Те бяха трайно отпаднали от пазара на труда и за тях образованието се оказа единствен късмет и действителна опция за професионална реализация. На всички беше препоръчана работа в шивашка компания в региона. Социалното дружество е основано от Фондация НАРД като част от тактиката на организацията за поддръжка и развиване на общественото предприемачество в България. Целта е хора с невисок обществен статус и от уязвими групи да получат късмет за образование и реализация на трудовия пазар посредством придобиване на социално-трудови и професионални умения по шивачество.

Предприятието започва своята активност с поддръжката на община Пловдив и се финансира от „ Бигент ” (Берлин) посредством донори от немския град Дортмунд, където се намира най-голямата етническа общественост в Германия от български роми, най-вече изселници от Столипиново и Шекер махала. Останалите донори са „ Тръст за обществена опция ”, „ Телус Интернешънъл ”, „ Глобал гивинг ”, частни лица и публични организации.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР