Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри в Айтос

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри в Айтос
Коментари Харесай

Заместник-министър Ваня Колева даде старт на турнира Заедно за спортната акробатика

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри в Айтос шампионата " Заедно за спортната акробатика ", който е част от Европейската седмица на спорта #BeActive.

Общо 70 деца от пет спортни клуба участваха в надпреварата. Надпреварата се провежда от клуб по спортна акробатика " Орел ", който е кандидатствал по план и спечелил финансиране по Програмата " Децата и спортният клуб " за 2018 година на Министерството на младежта и спорта.

" Изключително съм щастлива да бъда тук по един превъзходен мотив какъвто е шампионатът " Заедно за спортната акробатика ". Благодаря на всички, които оказаха подпомагане за провеждането на това съревнование за нашите млади спортисти в разгара на Европейската седмица на спорта. Тази огромна самодейност на Европейската комисия има за цел да насърчи здравословния метод на живот и физическата интензивност в цяла Европа. Уверявам ви, че и отсега нататък можете да разчитате на поддръжката на Министерството на младежта и спорта за сходни начинания ", сподели Колева.

Тя поздрави домакините от клуб по спортна акробатика " Орел " за положените старания за обезпечаването на отличните условия, с цел да се трансформира този шампионат в един същински състезателен празник. " Вярвам, че тук порастват бъдещи първенци, които ще ни донесат доста наслада в идващите години. Но най-радостно от всичко е, че доста възпитаници обичат спортната акробатика и се занимават интензивно с нея. Наистина е прелестно да видя толкоз доста млади спортуващи българи. Спортът ще Ви донесе освен доста безредици, само че и качества, които са значими за Вашето личностно развиване като бъдещи членове на нашето общество ", добави заместник-министър Ваня Колева.

На спортното събитие участваха още народните представители Галя Василева и Севим Али, генералният секретар на Българската федерация по спортна акробатика Недко Костадинов и зам.-кметът на Община Айтос Мариана Димова. " Поздравявам Ви с това, че от най-ранна детска възраст сте решили да се занимавате с нещо, което с изключение на, че е потребно за Вашето здраве, води и до прославянето на България. Убедена съм, че през днешния ден измежду Вас има спортисти, които ще популяризират името на Айтос, на Област Бургас и на нашата страна в международен мащаб. Защото с Вашите старания и неотклонен труд съм сигурна, че ще го постигнете. В лицето на народните представители, в лицето на ММС, в лицето на цялата страна може да усещате мощна поддръжка за това, което вършиме. Поздравявам уредниците и Община Айтос за това, че съблюдават традицията в акробатиката ", сподели Галя Василева.

Севим Али благодари на Ваня Колева за поддръжката, която Министерството на младежта и спорта оказва в организирането на шампионата. " Убеден съм, че тези млади спортисти, усещайки поддръжката на Министерството се усещат по-уверени и горди. Като депутат и член на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Ви убеждавам, че и в бъдеще ще срещате моята поддръжка. Винаги съм подготвен за един положителен спор, обвързван с новия Закон за физическото образование и спорта, който се чака другата седмица да бъде гласуван на второ четене и от Народното събрание. Надявам се, че с приемането му ще създадем един положителни условия за тези прелестни младежи и деца да се развиват в България ", съобщи Али.

Генералният секретар на Българската федерация по спортна акробатика Недко Костадинов също благодари на Министерството на младежта и спорта и означи, че това съревнование подкрепя подготовката на състезателите за държавните шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР