Заместник-министърът на иновациите и растежа Надя Христова връчи сертификат за

...
Заместник-министърът на иновациите и растежа Надя Христова връчи сертификат за
Коментари Харесай

Зам.-министър Христова връчи сертификат за инвестиция на хоспис в село Лъка

Заместник-министърът на нововъведенията и растежа Надя Христова връчи документ за инвестиция клас " Б “ по реда на Закона за поощряване на вложенията на " Кридо “ ООД и " Хоспис Света Анна “ ЕООД. 

Даниел Стратев и Красимир Георгиев влагат 1,57 млн. лева в основаването на приют в село Лъка, община Поморие и разкриват 25 нови работни места.

" Поздравявам ви за това, което сте построили тук, както и за напъните ви в грижата за възрастни хора. Приветствам и това, че откривате нови работни места за жителите в района “, сподели зам.-министър Христова.

Хоспис " Света Анна “ е с потенциал от 60 болнични кревати и е оборудван с съвременна здравна техника и уреди за рехабилитация. Към момента е напълнен на над 95%.

Приема първите си пациенти през март в новопостроена постройка, отговаряща на всички европейски стандарти за лечебно заведение.

" Ангажираният екип от медицински и здравни служащи е с дълготраен професионален опит в полагането на грижи за хора с увреждания, хронично заболели, лица със слединсултни положения ", описаха притежателите на приюта, който обезпечава здравно наблюдаване, поддържащи лекувания, предписани от доктор, рехабилитационни процедури и други

Всички стаи са обезпечени със личен хигиеничен възел. Сградата е оборудвана с асансьор, улесняващ независимото напредване или превозването на пациентите до другите етажи на приюта. 

Даниел Стратев и Красимир Георгиев споделиха още, че в приюта всекидневно работи рехабилитатор, който приготвя обособена стратегия за всеки пациент, съобразена с неговите самостоятелни потребности.

Те обясниха още, че лечебното заведение предлага и дневен стационар, подобаващ за хора, които желаят да прекарат деня в приюта, а вечер да се прибират у дома при околните си.

" Предлагаме и опция за престой при долекуване на разнообразни медицински положения, както и осъществяване на необятен набор от разнородни диагностични и лечебни процедури “, прибавиха създателите на приюта по време на връчването на документа.

Зам.-министър Христова ги срещна още с идната мярка по Плана за възобновяване и резистентност – за създаване на ВЕИ за лично произвеждане на сила – внедряване на слънчеви панели със съпътстваща инфраструктура. Предвиденият бюджет е в размер на 200 млн. лева Очаква се до края на годината мярката да бъде отворена за кандидатстване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР