Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

Екатерина Захариева прие държавния министър на външните работи на Катар

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила одобри през днешния ден държавния министър на външните работи на Катар Султан Бин Саад Ал-Мурейхи, който е на работно посещаване в София в границите на обиколка на Балканите. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи /МВнР/.

Двамата са разискали двустранните връзки и обстановката в Залива. Захариева е уверила Ал-Мурейхи, че България поддържа решаването на рецесията посредством разговор по пътя на дипломацията. "Гледаме с вяра на посредническата задача на Кувейт, която се употребява с необятна интернационална поддръжка и е израз на напъните за превъзмогване на различията в границите на Съвета за съдействие на арабските страни от Залива ", е добавила Захариева.



"Ние сме на аудиенция в другарска страна. Признателни сме за ясната позиция на България, изразена от българския министър-председател Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила ", е декларирал държавният министър на Катар.

Вицепремиерът Захариева е показала, че имаме чудесни другарски връзки и сме подготвени да работим в посока тяхното практическо изражение посредством усилване на икономическите връзки и стокообмена.



В Доха, където към момента няма непрекъсната делегация на Европейския съюз и няма посолство на Естония, България пое локалното председателство на Европейски Съюз от 1 юли. "Това значи, че България една година ще ръководи Европейския съюз в Катар. Нека използваме този интервал за задълбочаване на връзките сред Катар и Съюза ", е изтъкнала Захариева.

Министър Захариева и държавният министър Ал-Мурейхи са разискали и провокациите в областта на сигурността, битката с тероризма и енергийната сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР