Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще вземе участие в Съвета „Външни работи“ в Брюксел

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила ще вземе присъединяване в постоянното съвещание на Съвет „ Външни работи “, което ще се организира на 17 юли в Брюксел. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Първите дипломати на 28-те ще проведат полемика по отношение на целите в осъществяването на Глобалната тактика на Европейски Съюз за идната година. Министрите ще обсъдят настоящото развиване на обстановката в Либия и ще създадат обзор на отговора на Европейски Съюз. Съветът ще утвърди удължаването на мандата на EUNAVFOR MED интервенция Sophia и на гражданската задача на Европейски Съюз за поддръжка за интегрирано ръководство на границите в Либия (EUBAM).

Външните министри ще обменят отзиви и по отношение на ситуацията в Корейската народнодемократична република (КНДР), в подтекста на последните събития, в това число неотдавнашното изстрелване на балистична ракета на 4 юли 2017 година в жестоко нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Дискусията в СВнР ще направи обзор на ролята на Европейски Съюз и взаимоотношението с останалите заинтригувани страни.

Работният обяд на министрите ще бъде отдаден на тематиката за миграционния напън в Централното Средиземноморие. В полемиката ще вземат участие Върховния комисар на Организация на обединените нации по бежанците Филипо Гранди и Генералният шеф на Международната организация по миграция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР