Заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на

...
Заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на
Коментари Харесай

Министрите на вътрешните работи на България и Турция обсъдиха противодействието на нелегалната миграция

Заместник-министър ръководителят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев организира работна среща с турския си сътрудник Сюлейман Сойлу в Анкара . Сред главните тематики бяха противодействието на незаконната миграция и облекчаването на тежкотоварния трафик сред двете страни. Това оповестиха от Министерството на вътрешните работи /МВР/. 

„ Разговорите ни с министър Сойлу са доста леки, тъй като във времето дотук взехме решение множеството проблеми, които стояха на дневен ред сред страните ни “ , означи министър Демерджиев.

Сюлейман Сойлу още веднъж изрече признателност към българския народ, българското държавно управление и особено към своя сътрудник Иван Демерджиев за оказаното подпомагане в акциите по търсене и избавяне след унищожителните трусове в Турция на 6 февруари. Той напомни, че България бе първата страна от Европейски Съюз , оказала помощ на Турция след нещастието.

„ Не ни оставихте сами даже за минута, паралелно до нас участвахте в избавителните работи и оказахте подпомагане при застраховане на всичко належащо “, добави министър Сойлу.

„ За следващ път показах съпричастност и подготвеност да оказваме помощ в границите на нашите благоприятни условия – освен през днешния ден, а и тогава, когато всички не помнят, че в Турция е имало такова злополучие “.

Демерджиев изрази признателност към Турция за голямата помощ , която ни оказва в битката с мигранския напън. България на собствен ред прави всичко допустимо да подкрепи прекосяването на товарния трафик през граничните си пунктове.

На двустранната работна среща министрите разискаха и други настоящи въпроси от съвместен интерес.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР