Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и

...
Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и
Коментари Харесай

Демерджиев към ЕК: Нужни са ни технически средства и високопроходими автомобили за границата

Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и заместник-министърът на вътрешните работи Моника Димитрова Бийчър участваха във Втората министерска конференция за ръководство на границите в Атина.

По време на конференцията вицепремиерът организира среща и с комисаря по вътрешни работи Илва Йохансон . На нея още веднъж бе разисквана нуждата от в допълнение финансиране в региона на ръководството на границите . Министър Демержиев акцентира като цели обезпечаването с механически средства и задоволително високопроходими коли за наблюдаване по границата.

От страна на Европейска комисия бе изразена подготвеност за оказване, както на финансова, по този начин и на техническа помощ, в това число и с поддръжката на Агенцията за гранична и брегова защита ( Фронтекс ). Предстои изпращане на механически екип на Европейска комисия в най-скоро време за оценка на потребностите.

Министър Демерджиев организира среща и с  я Калная, и.д. изпълнителен шеф на Фронтекс. Беше дадена в исока оценка на съдействието сред България и европейската организация за гранична и брегова защита , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР