Заместник министър-председателят и министър на външните работи на Република България,

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи на Република България,
Коментари Харесай

Мария Габриел, а не Радев, ще води българската делегация на върха на инициативата „Три морета“

Заместник министър-председателят и министър на външните работи на Република България, госпожа Мария Габриел, ще управлява българската делегация, която ще взе участие в идната Осма среща на върха на Инициативата „ Три морета “. Събитието ще се организира в Букурещ, Румъния на 6-7 септември 2023 година Това оповестиха от Министерството на външните работи.

Форумът ще събере водачите на 12-те страни участнички, с цел да обсъдят основни тематики, свързани с спомагателни благоприятни условия за стимулиране на икономическото развиване, усилване на съдействието, подсилване на сигурността в района, възстановяване на районната съгласуваност и активизиране на нужните вложения за значими за района инфраструктурни планове.

В рамките на Срещата на върха ще бъде призната взаимна Декларация, отразяваща общите цели и предпочитани тематики за страните участнички в Инициативата.

Традиционно на самодейността „ Три морета “ българската делегация се управлява от президента. За повторно обаче държавното управление сменя Румен Радев като водещ на българската делегация на среща на високо ниво. Първият път бе през лятото, когато министър председателят Николай Денков, а не президентът отиде на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР