Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел ще

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел ще
Коментари Харесай

Не Радев, а Габриел води българската делегация на срещата на върха на „Три морета“

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел ще управлява българската делегация, която ще взе участие в идната Осма среща на върха на Инициативата „ Три морета “, оповестиха от Министерство на външните работи.

Събитието ще се организира в Букурещ, Румъния на 6-7 септември 2023 година

Форумът ще събере водачите на 12-те страни участнички, с цел да обсъдят основни тематики, свързани с спомагателни благоприятни условия за стимулиране на икономическото развиване, усилване на съдействието, подсилване на сигурността в района, възстановяване на районната съгласуваност и активизиране на  нужните вложения за значими за района инфраструктурни планове.

В рамките на Срещата на върха ще бъде призната взаимна Декларация, отразяваща общите цели и предпочитани тематики за страните участнички в Инициативата.

Традиционно от 2017 година насам на „ Три морета “ българската делегация се управлява от президента.

За повторно обаче държавното управление сменя Радев като водещ нашата делагация, откакто през лятото министър председателят Николай Денков отиде вместо него на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

Инициативата „ Три морета “ е политически план на 12 европейски държави-членки на Европейски Съюз, на равнище държавни глави, стартиран през 2016 година В него вземат участие България, Австрия, Хърватска, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР