Заместник-командирът на 14-ти армейски корпус на Северния флот на Русия,

...
Заместник-командирът на 14-ти армейски корпус на Северния флот на Русия,
Коментари Харесай

Москва потвърди смъртта на генерал Владимир Завадски в зоната на бойните действия в Украйна

Заместник-командирът на 14-ти армейски корпус на Северния флот на Русия, генерал-майор Владимир Завадски, е умрял в зоната на бойните дейности в Украйна. Това написа в канала си в " Телеграм " губернаторът на съветската Воронежка област Александър Гусев, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" На своя военен пост в зоната на провеждането на специфичната военна интервенция е умрял заместник-командирът на 14-ти армейски корпус на Северния флот генерал-майор Владимир Завадски... До август 2021 година той командваше 4-та гвардейска Кантемировска танкова дивизия, с която Воронежка област има отдавнашни положителни връзки ", написа губернаторът.

Гусев изрази съболезнованията си на роднините и околните на Завадски и добави, че офицерът до дъно е изпълнявал воинския си дълг на бранител на отечеството.

 

" Навсякъде, където го изпращаше родината, той показваше образец за честност към воинския си дълг, за което свидетелстват многочислените му награди. Убеден съм, че името на Владимир Завадски, неустрашим офицер, същински военачалник и заслужен човек, вечно ще остане в историята на отечеството ни. Смъртта му ни аргументи неизмерима болежка ", добави губернаторът.

Разследващият уебсайт " АйСторис " заяви, че Завадски е седмият генерал-майор, чиято крах във войната в Украйна е доказана до момента от Русия, показва Ройтерс. Общо 12 съветски висши офицери до момента са били убити в зоната на бойните дейности, добавя организацията.

С развиването на войната в Украйна все по-редки стават случаите на крах на съветски висши офицери в боевете, за които военни анализатори настояват, че се дължат на прехващането от Украйна на незащитени информационни канали на съветската войска, показва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР