Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика на Пловдив

...
Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика на Пловдив
Коментари Харесай

В Пловдив дебатираха интеграцията на уязвими групи

Заместник-кметът по спорт, юношески действия и обществена политика на Пловдив Георги Титюков и кметът на регион " Източен “ се срещнаха през днешния ден с участниците в Четвъртия районен семинар за ромско включване. Форумът е проведен от Швейцарската организация за развиване и съдействие и се организира в града под тепетата от 12-ти до 15-ти март 2018 година

Представители от Главния офис на организацията в Швейцария и от офисите за осъществяване на швейцарския принос в Балканските страни, които имат планове за обществено включване на уязвими групи, се събраха за продан на положителни практики в тази област, като фокусът на срещата през днешния ден бе подложен върху ролята на институциите и общините.

По време на диалозите в заседателната зала на площад " Стефан Стамболов “ № 1 заместник-кметът Георги Титюков срещна специалистите с ограниченията, които се реализират в тази посока. Интерес провокира сполучливият план за Младежкия център, осъществен по Програма  " Деца и младежи в риск " по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и надграден от Община Пловдив. " Целевата група са младежите до 29-годишна възраст, а в работата там се натъртва срещу речта на омразата и дискриминирането, на неофициалното обучение, на равенството сред половете “, акцентира Георги Титюков.

" Образованието е най-хубавият път към интеграцията “, съобщи кметът на регион " Източен “, който посрещна гостите в учебно заведение   " Найден Геров “ дружно със заместник-кмета Милка Тодорова - Добрикова. Той добави, че се работи интензивно за основаване на мотивация измежду родителите и децата да се посещава постоянно учебно заведение.

" Една от тези ограничения е ориентирана към в допълнение образование по български език, посещаване на деца и родители на културни представления, развиване на гениите и качествата на учениците със средствата на спорта и изобразителното изкуство “, уточни основният специалист " Образование и просвета “ в районната администрация Стефка Симеонова. Тя подчерта  ролята на посредниците в този развой и показа преподавателите, които работят с децата по плана. Участниците в семинара организираха срещи в ДКЦ " Изток “ и детска градина " Лилия “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР