Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри първи

...
Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри първи
Коментари Харесай

Над 300 грации пристигнаха в Благоевград за първи турнир по художествена гимнастика „ Купите на Кмета на община Благоевград“

Заместник-кметът по просвета и филантропични действия Христина Шопова откри първи шампионат по художествена гимнастика „ Купите на Кмета на община Благоевград “ в зала „ Скаптопара “. Тя приветства уредниците и участниците в шампионата от името на кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов.

„ Когато през 2014 година създадохме първия клуб по художествена гимнастика в Благоевград, вярвахме, че този спорт има място в нашия град и дребните грации от клуб по художествена гимнастика „ Пирин “ го потвърдиха. За три години работа, треньори и състезатели сложиха Благоевград на картата на художествената гимнастика, за което им благодаря! Благодаря и на федерацията по художествена гимнастика за това,че ни поддържа, за триумфите на националния тим, тъй като е доста значимо, тези деца да имат заслужен образец. Сигурна съм, че скоро и Благоевград ще има своите златни девойки. Желая триумф, доста сили, хъс. И дано тази хубост продължава да свети в Благоевград. На добър час! “ сподели в част от словото си заместник- кметът.

Лидия Стоянова, ръководител на клуба по художествена гимнастика „ Пирин “, връчи плакет с признателност на кмета на община Благоевград доктор Камбитов, с помощта на който КХГ „ Пирин “ бе учреден. Малко след формалното разкриване, заместник- кметът Христина Шопова връчи и първите оценки на част от участниците.

В шампионатът вземат участие над 300 деца от 16 клуба, които в границите на шампионата ще покажат гений и съвършенство.

Първият шампионат „ Купите на Кмета на община Благоевград “ се провежда взаимно от Община Благоевград, КХГ „ Пирин “ и Българска федерация по художествена гимнастика.
Състезанието продължава и на следващия ден /неделя/, когато ще бъде финалът и награждаването на спечелилите.
 6-7  7-4  8-5  10-5  11-3  12-3  13-3  14-1  15-2  16-3  1-11  2-8
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР