Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив приветства

...
Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив приветства
Коментари Харесай

Пламен Панов пред френски професори: Пловдив е най-привлекателния български град

Заместник-кметът по просвета, археология и туризъм на община Пловдив приветства участниците в интернационален летен семинар, проведен от Специализирания институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт, който се организира през днешния ден в Дома на културата " Борис Христов “. Специализираният институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт (СИФАМ) е институт на Университетската организация на Франкофонията (AУФ), със седалище в София, основан през 1994 година, който действа в България по силата на конвенция, утвърдена от Народно заседание.

От тогава до в този момент в СИФАМ са се дипломирали над 2000 студенти, които заемат виновни длъжности в целия свят. Основната задача на СИФАМ е да образова на френски език висококвалифицирани експерти в региона на администрацията и ръководството на бизнеса, с цел да допринесe за развиването на страните от района на Централна и Източна Европа. 

СИФАМ предлага магистърски стратегии, с дълготрайност на образованието 1 година на огромни френски и белгийски университети. Институтът предлага също и сертифицирани профилирани курсове (курсове за преквалификация) на чиновници по разнообразни модули. 

Поддържането на мрежата от някогашни студенти и партньорски компании дава на приключилите благоприятни условия за добра професионална кариера. За студентите, идващи от страните от Централна и Източна Европа образованието се субсидира от AUF, обезпечават се стипендии от българското държавно управление и други интернационалните организации, дава се опцията за осъществяване на курсове по френски на място, за възстановяване на равнището преди началото на образователната година.

Всяка година СИФАМ провежда летен теоретичен семинар с присъединяване на професори и докторанти от университетските сътрудници – Университет в Нант, Университет Париж 1 Пантеон – Сорбона, Университет Париж 2 Пантеон Асас, Университет в Корсика, Университет в Лиеж. Участват и преподаватели от български университети – СУ " Климент Охидски “, Нов български университет, ТУ – София, Институт за стопански проучвания към Българска академия на науките и УНСС. Изданието на семинара тази година е на тематика " Сигурност, сигурност и накърнимост “ - тематика, която закупи необикновен резонанс през последните години и още повече през последните месеци.

Програмата в първите два дни (10 и 11 юли) включваше лекции в София, третият ден е предназначен за Пловдив. Освен присъединяване в панелите с лекции, презентации и полемики, гостите ще имат опция да посетят през днешния ден следобяд обекти от културно-историческото завещание на Пловдив. С гидове, обезпечени от общината, те ще прегледат Епископската базилика на Филипопол, възрожденски къщи в Стария град и Античния спектакъл.

показа пред 30-те посетители демографската характерност на града, данни за икономическо развиване и туризма. Специален акцент заместник-кметът сложи върху културата и културно завещание, купата Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и нейното отражение по време и след годината на купата, както и извоюваното 4-то място в влиятелната ранглиста " Най-добра европейска дестинация “ за 2022 година на European Best Destinations. 

Той осведоми гостите за просветителните институции в града, като акцентира, че в Пловдив има френска гимназия и езикът се учи и в множеството висши образователни заведения.

акцентира значимостта на провеждащия се всяка година Международен фестивал за франкофонска ария " Златен ключ " - Пловдив под егидата на община Пловдив,  който през 2022г. имаше своето 19-то издание, както и за дългогодишното партньорство с Алианс Франсез, който има свое посланичество в града под тепетата от 31 години.

" Пловдив е прелъстителен със своята история, която е едно неповторимо комбиниране сред разнообразни столетия, разнообразни интервали, разнообразни култури, етноси и религии. Пожелавам ползотворна работа на семинара и прелестно превозване по време на разходката в нашия град “, сподели в умозаключение заместник-кметът.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР