Заместник кметът на София по екологията Йоана Христова е подала

...
Заместник кметът на София по екологията Йоана Христова е подала
Коментари Харесай

Столичен зам.-кмет подаде оставка. Заради лични причини или забавен ремонт?

Заместник кметът на София по екологията Йоана Христова е подала оставка, а столичният кмет Йорданка Фандъкова я е приела, заяви самата Фандъкова през днешния ден. Освобождаването е по персоналната молба на Христова, която имала предпочитание да напусне поста още предходната година.
Според кмета на София молбата за овакантяване на Христова е била подадена през февруари, като сега вървяло тримесечното предупреждение.

" Тече тримесечният период за предупреждение. Аз я бях помолила да остане, до момента в който успеем да се ориентираме в тази рецесия, да подготвим дейностите по разчистване и по озеленяване. Няма никаква друга причина за нейното овакантяване, с изключение на нейното персонално предпочитание. До десетина дни ще ви показва новия заместник-кмет по екологията. Имам няколко разновидността, които преглеждам сега “, сподели още Фандъкова.

Името на Христова обаче бе забъркано в един от последните кавги в Столична община, избухнали през април. Преди последната сесия на Столичния общински съвет на 16 април стана ясно, че зам.кметът по екологията е внесла отчет с искане да бъде утвърдено ново отсрочване на крайния период на злощастния ремонт на Западния парк. Според импортирания отчет това към този момент би трябвало да се случи през 2021 година, само че отново без да стане ясно по кое време тъкмо. Един от претекстовете в настояването на Христова бе, че рецесията с ковид забавила някои доставки на материали за реконструкцията. Всъщност въпросният ремонт стартира през юни 2018 година и в началото трябваше да приключи през юни 2019 година Впоследствие обаче се разбра, че е сбъркан планът на реконстрикуцията и че дейностите ще би трябвало да спрат за периода на препроектирането.

На последното съвещание на Столичния общински съвет представителите на " Демократична България " и самостоятелният Борис Бонев желаеха оставката на Христова поради забавянето.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР