Заместник-кметът на София Мирослав Боршош присъства на детския празник по

...
Заместник-кметът на София Мирослав Боршош присъства на детския празник по
Коментари Харесай

Олимпийски шампионки посрещнаха 1-ви юни заедно с децата от ДГ Усмивка

Заместник-кметът на София Мирослав Боршош участва на детския празник във връзка 1 юни в новопостроената детска градина № 125 " Усмивка “ в кв. “Овча купел “. Той поздрави децата и им подари книги от името на кмета на Столична община.

На празника бе отслужен церемониален водосвет в наличието на кмета на регион " Овча купел “ Ангел Стефанов. Специални посетители на тържеството бяха и олимпийските шампионки на България от ансамбъла по художествена гимнастика – Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова, които също поздравиха децата и им пожелаха доста триумфи.

С доста страсти и наслада малчуганите извършиха разнообразни танци, национални хора и песни. Детската градина е за 6 групи и към този момент са признати 158 деца. Тя е част от програмата на кмета за строителство на нови детски градини и ясли. В новата постройка е изпълнена и зала за спорт и музикални занимания, както и зала за изобразително изкуство. В двора са построени детски площадки за игра и спорт. В регион " Овча купел “ сега се строят две здания на детски градини и следва да стартира строителство на детска градина в " Горна баня “. В София се построяват 20 нови здания на детски градини и се планува 14 от тях да бъдат приключени до края на годината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР