Заместник-кметът на София Мирослав Боршош и писателят Георги Господинов посрещнаха

...
Заместник-кметът на София Мирослав Боршош и писателят Георги Господинов посрещнаха
Коментари Харесай

Днес и утре носителката на Нобелова награда за литература Олга Токарчук ще се срещне с читателите си в София

Заместник-кметът на София Мирослав Боршош и писателят Георги Господинов посрещнаха носителката на Нобелова премия за литература Олга Токарчук, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

На 10 и 11 юни в столицата полската писателка ще се срещне с българските си читатели. Специалното посещение е част от плана " Литературни срещи " на фондация " Прочети София ", който се осъществя с финансовата поддръжка на Столична община в Календара на културните събития на София.

На тържествена гала в Аулата на Софийския университет " Св. Климент Охридски " Олга Токарчук ще получи почетното звание " Доктор хонорис идея " на 10 юни от 11:00 ч.

Писателският диалог сред Олга Токарчук и Георги Господинов ще бъде от 19:00 ч. в Регионален център за модерни изкуства " Топлоцентрала ". Двамата създатели ще дискутират разнообразни художествени аспекти на творчеството им, смисъла на общественото, политическото, обкръжаващото и днешното за тяхната работа.

Събитието на 11 юни ще стартира в 18:00 ч. и ще продължи чак до 01:00 ч. Още при започване на програмата на този 7-часов книжовен колаж, ситуиран из пространствата на Регионалния център за модерни изкуства " Топлоцентрала " ще бъде полемиката с присъединяване на Олга Токарчук, философа Боян Манчев, кураторката Владия Михайлова и компютърния езиковед Александър Попов.

Тя ще е отдадена на границите на изкуствата и неин модератор ще бъде литературната теоретичка и авторка на две поетични книги Камелия Спасова. Вечерта ще се трансформира в лабиринт от разнообразни детайли, които ще разрешават персонални, забавни и напълно непредвидени срещи с литературата, в които публиката ще е деен участник.

Всеки човек самичък ще избира на кои събития от програмата желае да участва. През останалото време той може да бъде в някоя от тематичните интерактивни или релакс зони или при Литературния бар.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР