Заместник-кметът на район Приморски Мартин Баръмов поема временно управлението на

...
Заместник-кметът на район Приморски Мартин Баръмов поема временно управлението на
Коментари Харесай

След неколкочасови дебати: Район Приморски с нов кмет, но не и Одесос

Заместник-кметът на регион " Приморски " Мартин Баръмов поема краткотрайно ръководството на най-големия варненски регион. Това гласува  местният парламент на днешното си съвещание, откакто Общинската изборна комисия приключи пълномощията на определения през есента кмет Николай Желязков, оповестиха от Общински съвет - Варна.

Темата за избор на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регионите " Одесос " и " Приморски " провокира неколкочасови диспути в зала " Пленарна ". Съгласно Закона за локалното самоуправление и локалната администрация Общинският съвет би трябвало да избере измежду един от заместник-кметовете на региона. Район " Приморски " все още има единствено един зам.-кмет, за разлика от регион " Одесос ", който е с двама зам.-кметове – Атанас Христов и Емилия Христова. След няколко гласувания не се стигна до избор на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на " Одесос ", който да замести Цветнен Цветков, също с прекъснати от ОИК компетенции.

За регион " Приморски " съветниците гласоподаваха авансово осъществяване на решението, с цел да може да се отблокира работата на кметството.

Общинският съвет ще продължи работа на следващия ден в 10:00 часа с разискване на Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност през 2024 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР