Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова посети базата на ул.

...
Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова посети базата на ул.
Коментари Харесай

Още по-добри условия са създадени в Детската млечна кухня във Видин

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова посети базата на ул. „ Дунавска “ №18, където се подготвя храна за най-малките видински жители на възраст от 6 месеца до 3 години. Това е и един от пунктовете, където деклариралите използването на услугата могат да получат вкусна, качествена и здравословна храна за своите деца. Директорът на детското заведение Нина Емилова сподели на заместник-кмета осъществените усъвършенствания. Те включват замяна на ВиК системата, монтиране на нови умивалници, ободряване на пространства. Освен това на входа на централния пункт, както и на другите два пункта за разпределяне на храна – в ж.к. „ Георги Бенковски “ и на ул. „ Широка “ (зад Къщата с куклите), са сложени нови табели.

Интересът към услугите на Детската млечна кухня се усилва, уточни Емилова. Тя благодари на общинското управление за оказваната поддръжка. „ Осигуряваме за малчуганите храна, отговаряща на условията на разпоредба №2 и на рецептурника, който влезе в действие през 2013 година. Това е значимо, тъй като по този метод децата си набират освен сила, само че и задоволително минерали и витамини “, акцентира шефът. И добави, че при нужда се подготвя храна, подобаваща за характерните диетични условия на децата. Нина Емилова описа, че в интервала, когато детските градини не работеха поради епидемиологичната обстановка, ползата към услугите на млечната кухня даже се е нараснал. Родители, пристигнали във Видин за лятото от други градове в страната, също вземали храна и споделили, че са удовлетворени от качеството и наличната цена – 1 лев е таксата за три ястия.



Заместник-кметът Борислава Борисова съобщи, че един от целите на Общината е грижата за децата на Видин. Тя напомни, че от началото на годината по предложение на кмета доктор Цветан Ценков и с решение на Общинския съвет Детската млечна кухня бе обединена в нова конструкция с Детска ясла „ Слънчев ъгъл “. След основаването й позитивните резултати не закъсняват. „ В детската ясла се усъвършенства непрекъснато средата, в която се възпитават и отглеждат децата. Млечната кухня подкрепя майките и бабите, като подготвя всекидневно качествена и здравословна храна. Убедена съм, че нашите съграждани към този момент се възползват от още по-добрите услуги, които оферират детската ясла и детската млечна кухня “, сподели Борисова. От свое име и от името на цялото общинско управление тя благодари на Нина Емилова и на целия екип за полагания труд, за напъните и положителните грижи за видинските деца, с което дават отговор на високите упования на родителите.

Още от ВИДИН:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР