Заместник-кметът на община Свищов д-р Станислава Стоянова взе участие в

...
Заместник-кметът на община Свищов д-р Станислава Стоянова взе участие в
Коментари Харесай

Зам.-кметът на община Свищов д-р Станислава Стоянова взе участие в кръгла маса по въпросите за развитието на българския туризъм

Заместник-кметът на община Свищов доктор Станислава Стоянова взе присъединяване в кръгла маса за полемика по въпросите за развиването на българския туризъм посредством опциите на стопанската система на прекарванията и профилираните форми на туризъм. На научния конгрес, който се организира в Свищов, тя участва по покана на ректора на СА „ Димитър А. Ценов “ проф. доктор Марияна Божинова и екипа на научноизследователския план „ Стратегически благоприятни условия за развиване на туристическа дестинация България чрез стопанската система на прекарванията ”.

В приветственото си слово, заместник-кметът в сектор „ Стопанска и финансова политика “ Станислава Стоянова акцентира, че изследваната тема е извънредно значима поради обстоятелството, че туризмът в България е измежду водещите и структуроопределящи национални браншове, които способстват за българската стопанска система. „ Въпреки, че страната ни е позната и желана целогодишна туристическа дестинация, тя би трябвало непрестанно да се развива и приспособява към новите благоприятни условия предлагани от науката и практиката, и точно сходен жанр мероприятия способстват за това. “, добави още тя, след което от името на кмета на Община Свищов и от свое име пожела на целия екип, с началник проф. Божинова, ползотворна работа, високи научни достижения и сполучливо завършване на плана.

Изследванията, в които са взели присъединяване 302 респонденти /туристи и експерти/, демонстрираха много забавни резултати. Те обобщиха, че 73 % от интервюираните туристи се въздействат от прекарванията, приключенията, усетите, ароматите и уникалността при избора на туристическа дестинация, а огромна част от потребителите на туристически услуги са склонни да заплатят даже по-висока цена за спомагателни забавни прекарвания. Тъкмо тези прекарвания са и претекст за тях да се върнат още веднъж в дадена дестинация. Установено е още, че българските туристи търсят добавена стойност към потребяваните артикули и този интерес се засилил доста през последните 2 години, вследствие на наложените Ковид ограничавания.
Като нововъведения, към които е проявен максимален интерес проучванията показват Виртуалната действителност VR и интерактивните карти, а като най-предпочитан канал за реклама интервюираните лица са показали обществените мрежи и интернет. Друга забавен факт е, че специалистите във всяка от проучените туристически дестинации имат ясна визия за ресурсите, с които разполагат и към които оформят туристическия си артикул.

Кръглата маса, на която дружно с останалите посетители участваха и представители на Туристически информативен център – Свищов, бе проведена в осъществяване на дейностите по разпространение на резултатите от научното проучване по плана, който е финансиран със средства по Наредба на МОН за поощряване на научно-изследователската активност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР