Заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров участва в онлайн информационна

...
Заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров участва в онлайн информационна
Коментари Харесай

Зам.-кметът Грънчаров участва в информационна среща за област Разград за кандидатстване по проекта за енергийно обновяване на жилища

Заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров взе участие в онлайн осведомителна среща за област Разград за кандидатстване по план „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – стадий I “.

Събитието се провежда по самодейност на Областния шеф Драгомир Златев. За облекчение на заинтригуваните домоуправители Община Разград ги предложения да вземат участие в срещата дружно с общински специалисти в стая 102 на Общинска администрация.

По време на срещата участниците имаха опция да зададат своите въпроси на основния специалист в дирекция „ Жилищна политика “ на Министерството на районното развиване и благоустройството Пеньо Дяков, а след нея разискаха и спомагателни въпроси със заместник-кмета Мирослав Грънчаров и общинските специалисти.

Въпросите, които домоуправителите от Разград задаваха, бяха свързани с: поредността на стадиите за кандидатстване по плана, формулировка на „ блок секции “ и други понятия, свързани с процедурата, елементи по отношение на енергийното проучване и възобновяване на изразходваната за това сума, къде е оповестен регистърът с компании, които са лицензирани да правят това проучване и други. Главният специалист от Министерство на регионалното развитие увери участващите в срещата, че при в допълнение зародили въпроси могат да ги задават на интернет страницата на отговорите се разгласяват в период от 1 седмица.

След близо едночасовата онлайн среща заместник-кметът Мирослав Грънчаров заяви на присъстващите домоуправители, че подробна информация по отношение на реализацията на плана могат да получат и на. Предстои и основаване на гише за подаване на документи в общината, както и оповестяване на е-поща за въпроси и към общинските специалисти. Г-н Грънчаров увери, че при предпочитание от страна на домоуправителите представител на Общинска администрация може да участва на общите събрания на жилищната благосъстоятелност, с цел да дава отговор на въпросите на живущите в съответните блокове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР