Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев откри днес екологичен форум,

...
Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев откри днес екологичен форум,
Коментари Харесай

Заместник-кметът Добрин Добрев откри регионален екологичен форум, посветен на Международния ден на Земята 22 април 

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев откри през днешния ден екологичен конгрес, проведен от ЦПЛР ЦУТНТ и отдаден на Международния ден на Земята 22 април.

Пред младежите – участници във форума – господин Добрев показа, че като зам.-кмет, в чийто сектор е екологията, дружно с специалистите в отдел „ Опазване на околната среда ” постоянно е подложен пред разнообразни провокации, само че локалната администрация работи интензивно по проблемите на опазването на околната среда и адмирира интензивността на младежите в тази сфера. Заместник-кметът Добрин Добрев прикани участниците във форума да бъдат катализатори на положителни хрумвания в региона на екологията, както и коректив на по-възрастните в ежедневните обстановки, когато не преценяват дейностите си с опазването на околната среда.

За присъединяване във форума бяха показани 29 презентации от 13 просветителни институции в 6 общини от Разградска област от следните обитаеми места: гр. Завет, гр. Исперих, с. Острово, с. Подайва, гр. Разград, с. Раковски, с. Самуил, гр. Цар Калоян, с.Юпер. Участниците бяха на възраст сред 5 и 12 клас.

Темата на екологичния конгрес тази година бе „ Всяко животно има значение ”. Участниците показаха както забавна и потребна информация за животинските типове по света и в страната, по този начин и съответно за Лудогорието. Всеки от тях получи грамота за присъединяване.

Директорът на ЦПЛР ЦУТНТ Цветанка Русева благодари на участниците и на техните ръководители, някои от които всяка година приготвят свои ученици за присъединяване във форума. Поздравления имаше и за водещите на събитието – Мануела и Емине от клуб „ Микрофон ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР