Заместник–кметът Енчо Енчев обсъди с представители на спортните клубове в

...
Заместник–кметът Енчо Енчев обсъди с представители на спортните клубове в
Коментари Харесай

Енчо Енчев обсъди със спортните клубове на Русе кандидатстването по Програма „Спорт“

Заместник–кметът Енчо Енчев разиска с представители на спортните клубове в Русе подпомагането им в другите категории – самостоятелни и отборни, и компликациите по отчитането на средства по Програма „ Спорт “.

На срещата участваха представители на общинския отдел „ Образование, спорт и юношески действия “.

Целта бе да се чуе мнението на спортните клубове, с цел да се утвърдят транспарантни и обективни процедури на финансиране.

„ Наш главен ангажимент са всеобщият и училищен спорт, като Община Русе поддържа и всички останали спортове “, сподели заместник-кметът.

Енчо Енчев увери спортните клубове, че и през 2023 година администрацията ще се включи в организирането и популяризирането на разнообразни спортни събития.

Въпросите, които най-вече вълнуват спортната общественост, са свързани с подготовката на документите и дейностите, за които се отпуска финансово подкрепяне, както и със заплащането на спортно-педагогическите фрагменти, отговарящи за подготвителната и спортната активност.

От отдел „ Образование, спорт и юношески действия “ припомниха, че крайният период за подаване на документи по Програма „ Спорт “ е 28 февруари.

Заместник-кметът Енчо Енчев показа и новия шеф на Спортно учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “ Евгени Недев, като прикани спортната общественост за съдействие в поддръжка на младите спортисти.

През 2022 година Община Русе е подкрепила 56 русенски спортни клуба, които получиха финансиране за своята активност и за образуване на спортни прояви. През годината в спортния календар на общината бяха включени 14 събития, отдадени на ученическия и всеобщ спорт, 25 надпревари с финансовата поддръжка и под егидата на Община Русе, както и 12 интернационалните надпревари и семейства на държавни шампионати.

Условията за кандидатстване по Програма „ Спорт “ ще намерите тук:

https://obshtinaruse.bg/sport
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР