Заместник главният секретар на японското правителство Сеиджи Кихара заяви, че

...
Заместник главният секретар на японското правителство Сеиджи Кихара заяви, че
Коментари Харесай

Японското правителство готви мерки срещу инфлацията, подкрепата за премиера с рекорден спад

Заместник основният секретар на японското държавно управление Сеиджи Кихара съобщи, че кабинетът би трябвало да предприеме нужните ограничения против внезапния спад на йената, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
" Що се отнася до внезапните, едностранни придвижвания на валутата, ние ще следим от близко развиването на обстановката и ще би трябвало да предприемем нужните ограничения ", съобщи Кихара в отговор на журналистически въпрос.

Неотдавна йената падна до най-ниското си равнище по отношение на $ от 24 години насам, защото вложителите се концентрират върху увеличаващото се разминаване сред внезапното повишение на лихвените проценти от страна на американския Федерален запас и обещанието на Японската централна банка да поддържа свръхниски лихвени проценти, отбелязва Ройтерс.

" Няма да разясня паричната и лихвената политика, защото те попадат в юрисдикцията на Японската централна банка ", сподели Кихара.

Той добави, че държавното управление е готово да предприеме дейности " в не толкоз далечно бъдеще " за по-нататъшно отваряне на границите на Япония за задграничните гости, като да вземем за пример унищожаване на дневния предел на идващите в страната.

В същото време, заради връзките на партията му с църквата на Мун и разноските по държавното заравяне на предшественика му Шиндзо Абе, публичната поддръжка за премиера Фумио Кишида падна до най-ниското си равнище, откогато той встъпи в служба, сочат резултати от анкета, представени от Ройтерс.

Подкрепата за държавното управление е спаднала до 41 %, като при предходното изследване на публичното мнение тя възлизаше на 47 %, а през юли беше 57 %.

Делът на респондентите, които не симпатизират на Кишида, се е нараснал от 39 на 47 %, сочи още анкетата, поръчана от в. " Асахи шимбун ".

Връзките на Кишида с Църквата на обединяването на Мун, учредена в Южна Корея през 1950 година, му основават все по-големи главоболия от убийството на някогашния министър председател Шиндзо Абе насам. Той беше убит на осми юли, като обвиненият за нападението укори Кишида, че е подкрепял църквата, докарала майка фалит.

Решението на Кишида да провежда държавно заравяне за Абе на 27 септември също бе посрещнато с яд поради огромния размер на средствата, отпуснати за траурната гала.

Миналата седмица японският министър председател отбрани решението си в Народното събрание, само че 64 на 100 от респондентите декларират, че не могат да одобряват причините му.

Делът на недоволните от тази стъпка на Кишида се е нараснал до 56 на 100, като преди месец той възлизаше на 50 %.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР