Заместник - главният прокурор изказа съболезнованията към семейството и близките

...
Заместник - главният прокурор изказа съболезнованията към семейството и близките
Коментари Харесай

Сарафов за убийството на граничаря: Нагло, безпардонно престъпление, граничи с терористичен акт

Заместник - основният прокурор изрече съболезнованията към фамилията и околните на – „ Отиде си един млад живот в осъществяване на своя дълг. Вместо да честваме празника на Министерство на вътрешните работи, ние посрещнахме деня с един, който отбрани с тялото и живота си границата и страната ”.

Той съобщи, че е уверен, че ще се стигне до истината, до причинителите на това действие и ще разчитат на съдействие с турската страна. 

„ Вече сме в връзка с турската прокуратура. Днес ще изпратим молба за правна помощ. Очевидно причинителите са работили от тяхна страна. Дали с желание да обхванат в страната, само че е реалност това безочливо и безпардонно нахлуване против еднообразен служител на реда ”, акцентира Борислав Сарафов. Той съобщи, че е изработен оглед на местопроизшествието, изработен е оглед на региона и са конфискувани видеозаписи от термокамерите край границата, разпитан е военният, който е бил с граничния служител на реда.

Трябва смяна в законодателството, съгласно Сарафов.

„ Това злочинство в някаква степен граничи и с терористичен акт, тъй като са стреляли по служител на реда, който охранява границата ”.

„ Ако бъдат открити причинителите на турска територия, ще желаяме да бъдат предадени на българските управляващи. Ние ще желаяме да участваме в дейностите по следствие дружно с турските си сътрудници ”, разясни Сарафов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР