Заместник-главният прокурор Даниела Машева и Ваня Стефанова, ръководител на отдел

...
Заместник-главният прокурор Даниела Машева и Ваня Стефанова, ръководител на отдел
Коментари Харесай

Прокуратурата проведе работна среща с ОССЕ във връзка с предстоящите избори


Заместник-главният прокурор Даниела Машева и Ваня Стефанова, началник на отдел „ Специализиран “ във Върховна касационна прокуратура, организираха работно заседание с представителите на задачата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), по отношение на провеждането на изборите за 49-о Народно заседание, планувани за 02.04.2023 година, оповестиха от прокуратурата.

От страна на ОССЕ в срещата участваха Тана де Зулуета - началник на задачата, Роса Мора - юридически анализатор на задачата и Йелена Стефанович - политически анализатор.

Заместник-главният прокурор Даниела Машева срещна представителите на задачата с организацията, която прокуратурата е основала за спазването на закона при провеждането на изборите и ангажираността й за интензивно взаимоотношение сред институциите за гарантиране провеждането на почтен и транспарантен избор.

Представителите на ОССЕ бяха осведомени, че е основано Национално междуведомствено звено, в което вземат участие Прокуратурата на Република България и Държавна организация „ Национална сигурност “. Целта на междуведомственото звено е да подсигурява спазването на политическите права на жителите и да обезпечава бърза и съответна реакция против закононарушенията, свързани с изборния развой. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР