Заместник-директорът на УНИЦЕФ Джъстин Форсайт си подаде оставката заради обвинения

...
Заместник-директорът на УНИЦЕФ Джъстин Форсайт си подаде оставката заради обвинения
Коментари Харесай

Шеф на УНИЦЕФ подаде оставка заради неуместни намеци към бивши служителки

Заместник-директорът на УНИЦЕФ Джъстин Форсайт си подаде оставката поради обвинявания в неуместно държание към дами от личния състав, до момента в който е заемал предходния си пост на началник на английската благотворителна фондация „ Спаси детето ", предава БГНЕС.

„ Директорът Хенриета Форе одобри оставката на Джъстин Форсайт от позицията му на заместник-директор на УНИЦЕФ ", гласи изказване на институцията.

Форсайт постъпва на работа в УНИЦЕФ през 2016 година, откакто напуща поста си на началник на „ Спаси детето ", откъдето има недоволства на три служителки, които обявиха, че им е изпращал несъответствуващи текстове и е коментирал коя от младите служителки по какъв начин е била облечена.

От УНИЦЕФ обявиха в сряда, че не са знаели, че против Форсайт към този момент са били подадени тези недоволства, когато е бил назначен. Форсайт се е извинил на трите служителки за случаите.

В апогея на придвижването MeToo генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш разгласи този месец политика на нулева приемливост към половия тормоз и даде обещание нови ограничения против непозволеното държание на чиновниците в международната организация.

Ще бъде основана нова телефонна линия и ще се приложат в границите на цялата Организация на обединените нации правила, с цел да се подсигурява, че исковете се адресират по един и същи метод в цялата организация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР