Родният град на Джуди Гарланд иска да купи рубинените пантофки

...
Родният град на Джуди Гарланд иска да купи рубинените пантофки
Коментари Харесай

Родният град на Джуди Гарланд иска да купи рубинените пантофки от „Магьосникът от Оз“

Родният град на Джуди Гарланд желае да купи рубинените пантофки от „ Магьосникът от Оз “
Родният град на Джуди Гарланд в щата Минесота събира средства за закупуване на рубинените пантофки от „ Магьосникът от Оз “, откакто те бяха откраднати от локален музей и по-късно предадени на аукционна къща, съобщи Асошиейтед прес.
Гранд Рапидс, намиращ се в Минесота, където починалата актриса е родена през 1922 година,
събира средства за годишния фестивал „ Джуди Гарланд “ (Judy Garland festival), който стартира на 20 юни. Градчето в северната част на щата набира дарения, с цел да върне пантофките, откакто аукционна къща ги взе на интернационално турне, преди да ги предложи на търг на евентуални купувачи през декември.
„ Могат да бъдат продадени както за един милион щатски $, по този начин и за 10 милиона. Безценни са “,
сподели изпълнителният вицепрезидент на аукционната къща „ Херитидж окшънс “ Джо Мадалена.

Средствата ще бъдат добавени към 100 000 щатски $, заделени тази година от законодателите на Минесота за закупуване на пантофките.
Базираната в Далас аукционна къща „ Херитидж окшънс “ получи чехлите от Майкъл Шоу,
колекционер на реликви, който в началото е имал емблематичните обувки. През 2005 година Шоу ги дава на музея на Джуди Гарланд в Гранд Рапидс. Тогава е осъществена и кражбата. ФБР откри пантофките през 2018 година През февруари те бяха върнати на Шоу.
Мъжът, откраднал пантофите, Тери Джон Мартин, на 76 години,
се призна за отговорен през октомври за кражбата, като призна, че е употребявал чук, с цел да разбие стъклото на вратата и витрината на музея. Според юриста му това е бил „ финален опит “, преди да се откаже от незаконния си живот. През януари той е наказан на пробация заради влошеното си здравословно положение.
Рубинените пантофки са в основата на кино лентата „ Магьосникът от Оз “ от 1939 година
Героинята на Гарланд, Дороти, танцува по жълтите плочки, обута в алените обувки, съпроводена от Плашилото, Тенекиения дървар и Страхливия лъв. Гарланд, която умира през 1969 година, носи няколко чифта по време на фотосите. Останали са единствено четири.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР