Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд каза, че в Украйна

...
Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд каза, че в Украйна
Коментари Харесай

Виктория Нюланд: Украйна има съоръжения за биологични изследвания

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд сподели, че в Украйна има уреди за биологични проучвания, а Киев и Вашингтон в този момент работят за попречване на насъбраните там материали да попаднат в ръцете на съветските сили, оповестява РИА Новости.

По време на чуване в Сената Нюланд беше запитана дали в Украйна има химически или биологични оръжия.

„ Украйна има уреди за биологични проучвания. Ние сме загрижени, че съветските сили може да се опитат да поемат контрола над тях, тъй че работим с украинците по какъв начин да предотвратим попадането на тези проучвателен материали в ръцете на съветските сили “, сподели Нюланд.

Руското министерство на защитата преди този момент направи презентация, от която следва, че Съединени американски щати са похарчили повече от 200 милиона $ за действието на биологични лаборатории в Украйна, които участваха в американската военна биологична стратегия. Руската федерация, по отношение на обстоятелствата за военно-биологични действия на Съединени американски щати в Украйна, не изключва стартирането на съвещателен механизъм по Конвенцията за възбрана на биологичните и токсичните оръжия (BTWC), сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Коментирайки информация за финансирани от Съединени американски щати биологични лаборатории в Украйна, представителят на китайското външно министерство Джао Лизкиан прикани Съединени американски щати да изяснят дейностите си по биологична милитаризация вътре в страната и в чужбина.

So, why ARE there American biological weapons laboratories in Ukraine?
— Joe Biden Wrote the Crime Bill (@mjrossano)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР