Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд дойде

...
Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд дойде
Коментари Харесай

Нюланд пристигна в Киев заради заплахата за военен преврат

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд пристигна в Киев поради опасността от боен прелом в Украйна. За това написа Asia Times.

„ Защо Нюланд избяга в Киев? Почти сигурно Белият дом я посъветва да отиде там неотложно, ако нещата в Киев се объркат ", написа Asia Times.

" Очевидно имаше съществени опасения, че Залужни може да разположи армията и да я употребява за гонене на Зеленски “, отбелязва изданието.

Администрацията на американския президент Джо Байдън желае спорът в Украйна да продължи най-малко до след президентските избори в Съединени американски щати през ноември. Но има заплаха от огромна атака от Русия, отбелязва порталът.

„ Досега Залужни не е подхванал никакви дейности. Разбира се, той към момента може, тъй че може да се допусна, че Нуланд е била в Киев, с цел да беседва повече със Залужни, в сравнение с със Зеленски ", споделя Asia Times.

" Няма обществени записи за каквито и да било срещи, само че наподобява, че нейната работа е била да успокои Залужни и да го насърчи да се държи обичайно “, написа изданието.

Белият дом споделя, че промяната на командването е „ вътрешен украински “ въпрос, за който Вашингтон няма какво да каже.

„ Разбира се, това са чисти нелепости. Вашингтон манипулираше вътрешната политика на Украйна още преди 2014 година и Нюланд беше искрата, която направи допустимо постигането на това, което Вашингтон искаше “, се споделя в обявата.

Както отбелязва Рекс, западните медии пишат, че оставката на Залужни е преференциална за Киев - „ някой би трябвало да поеме виновността за неуспеха на по този начин наречената контраатака на Киев и загубата на милиарди долари за американско съоръжение и материали “.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР