Замерят колегите с камъни,домати, яйца. Имаме над 20 пострадали служители.

...
Замерят колегите с камъни,домати, яйца. Имаме над 20 пострадали служители.
Коментари Харесай

Става страшно: МВР предупреди за силови действия срещу набезите на протестиращите

Замерят сътрудниците с камъни,домати, яйца. Имаме над 20 потърпевши чиновници. Призоваваме за кротичък митинг. Искаме да понижим напрежението. Това съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев.

"Призовавам всички жители да се успокоят, с цел да се резервира гражданският мир. До момента полицейските чиновници са безусловно пасивни ". сподели той.

В идващия миг замлъкна и призна, че е доста прочувствен и обезпокоен. Той даде думата на Иван Георгиев - шеф група в "Охранителна полиция ".


"Полицаите търсеха разговор с жителите, само че за жалост от тяхна страна подобен не беше издирван. По-голямата част от протестиращите се възползваха от всяка една обстановка ", сподели той.

"Въпреки че на първа линия имаше сътрудници с жълти жилетки, протестиращите опитваха да обръщат коли. Те хвърляха рпедмети по сътрудниците – яйца, ябълки, лук и домати. Това беше не против постройката, а против служителите на реда ", съобщи Георгиев.


"Във връзка с тези им дейности излязоха сътрудници с каски. Полицаите не са предизвикали протестиращите по никакъв метод, споделям го от първа линия ", добави той.

"Има арестувани лица, не мога да кажа какъв брой тъкмо. Има хора, които лишиха полицейски атрибути – палки, радиостанции и средства за персонална отбрана ", добави Георгиев.

"Вижте се, че се употребява газ, който не знам какъв е към този миг. Колегите са обгазени. Ние използвахме също газ за персонална отбрана в резултат на дейностите на протестиращите ", сподели той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР