Замъкът Алнуик е един от най-забележителните дворци в английската история.

...
Замъкът Алнуик е един от най-забележителните дворци в английската история.
Коментари Харесай

Бихте ли влезли в Отровната градина във Великобритания?

Замъкът Алнуик е един от най-забележителните дворци в британската история. И до ден сегашен той е незаменимо благосъстояние за Англия. Алнуик се намира на второ място по величина в страната, като е превъзхождан само от внушителния Уиндзор. В този палат обаче има нещо извънредно, което не можете да видите на никое място другаде – градина с отровни растения.

Отровната градина или Градината на Отровите Алнуик е една от многото публични градини в замъка Алнуик в Нортъмбърленд.

Историята споделя, че когато херцогинята на Нортъмбърленд (историческо и церемониално графство (а от 2009 – самоуправляваща се унитарна единица) в Англия, район Североизточна Англия) поела грижите за градината през 1995 година, решила, че желае да я изпълни с нещо друго от нормалните атракции за деца, които по думите й „ не се интересуват, че аспиринът произлиза от дървесна кора да вземем за пример. Много по-интересно е да научиш да вземем за пример по какъв начин едно растение може да те убие, по какъв начин умира пациентът в резултат на отравянето, какво чувстваш, преди да умреш. “ Доста новаторско мислене, би трябвало да й се признае.

Гъби, предизвикващи халюцинации, канабис, макови растения, тютюн и кока участват измежду над 50-те типа рискови растения в градината. Все отново задачата не е да се убиват гости, тъй че разполагаем са придружители, които освен да описват забавни истории, само че също по този начин да предотвратят произшествия с някой фен на мощните чувства.

Цветелина Велчева по материали от didyouknowfacts.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР