Зам.-председателят на ПГ на Възраждане Петър Петров бойкотира с предложение

...
Зам.-председателят на ПГ на Възраждане Петър Петров бойкотира с предложение
Коментари Харесай

Пет партии бойкотираха реформата в КПКОНПИ

Зам.-председателят на ПГ на " Възраждане " Петър Петров бойкотира с предложение промяната в КПКОНПИ. Депутатът изиска срокът за оферти да бъде продължен оптимално най-дълго - 21 дни, като в същото време не влизат ваканциите.
Това значи, че промяната в КПКОНПИ, която е заложена и в националния План за възобновяване и резистентност, може по този начин и да не се случи. Причината - в случай че вторият и третият мандат за сформиране на държавно управление бъдат несполучливи, то Народното събрание ще се разпусне. Така заявеното предпочитание за ефикасна битка с корупцията ще си остане единствено в предизборните обещания на партиите.
Предложението на Петров мина с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ". Стою Стоев от Политическа партия изиска срокът да не бъде удължаван, тъй като това значи общият законопроект за КПКОНПИ (в него са както предложенията на Политическа партия, по този начин и на правосъдния министър Крум Зарков - б.а.) да влезе за второ четене в комисия в края на януари, когато не е ясно дали въобще ще има Народно събрание. Ако срокът остане седем дни, то той ще изтече на 6 януари.
" Ако удължим периода, залата ясно ще покаже кой не желае закон за противопоставяне на корупцията ", сподели зам.-председателят на парламентарната правна комисия Милен Матеев от " Продължаваме промяната ".
Той напомни, че законопроектът на Политическа партия е обсъждан и в предното Народно заседание, а в 48-ото Народно събрание текстовете са разисквани съществено по време на първото четене. Той прикани депутатите да не удължават периода.
В последна сметка при прегласуването (по искане на Политическа партия - б.а.) промяната в КПКОНПИ дефинитивно бе бойкотирана със 136 гласа " за " (ГЕРБ-СДС,1 от Политическа партия, Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и БВ) и 57 " срещу " (ПП, Демократична България и Явор Божанков).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР