Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Антон Кутев заяви, че

...
Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Антон Кутев заяви, че
Коментари Харесай

Антон Кутев: Референдум за Истанбулската конвенция е проблематичен, може да премине в хомофобски

Зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Антон Кутев съобщи, че възможен референдум с въпрос " Против ли сте Народното събрание да ратифицира Истанбулската спогодба " би бил спорен и елементарно може да прерасне в хомофобски. Искането за подобен референдум е на Българска социалистическа партия.

" Ние може и да стартираме референдум по Истанбулската спогодба, само че той в последна сметка ще се трансформира в един чисто хомофобски референдум, което за мен е проблем. Специално този референдум е доста спорен ", съобщи Кутев пред БНР.

Според него и самото опълчване на Истанбулската спогодба е проблематично. " То може да се окаже много нездравословно за обществото и би трябвало да сме доста деликатни с тези тематики. Освен висчко друго, България от дълго време е избрала евроатлантическия си път на развиване ", уточни депутатът от левицата. Той добави, че тематиката за Истанбулската спогодба разделя обществото, а ръководещите, съответно Вътрешна македонска революционна организация, са се пробвали да вкарат хомофобски настроения с въпросите, които се пробваха да прибавят.

Попитан дали като член на Българска социалистическа партия ще поддържа въпроса за осъществяване на националното допитване, Кутев сподели: Аз несъмнено ще поддържа референдума, макар че преди този момент съм правил и ще направя всичко допустимо в границите на моето мислене и благоприятни условия да вкарам нещата в някакъв ред ".

Днес парламентарната Комисия по взаимоотношение с неправителствените организации и жалбите на жителите, чийто ръководител е Антон Кутев, трябваше да прегледа въпроса за допускане на референдума. Заседанието обаче се отсрочва за идната седмица. Попитан дали са склонни да упорстват за допитването, депутатът сподели: " В този случай би трябвало да уточним кои сме ние. Ако ние сме Българска социалистическа партия, евентуално Българска социалистическа партия ще упорства. В моята комисия аз имам публичен съвет. Този публичен съвет напълно не е на същата позиция като Българска социалистическа партия ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР