Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев и

...
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев и
Коментари Харесай

Радев и Йотова поднесоха цветя пред Паметника на Незнайния воин, посрещнаха ги с руски знамена

Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова сервираха цветя пред Паметника на Незнайния боец в столицата във връзка отбелязването на 79 години от успеха над нацизма във Втората международна война.

Държавният глава и вицепрезидентът разговаряха с жителите. Преди и след началото на събитието, част от жителите се окичиха с Георгиевска лента. Сред тях има такива, които носят съветското знаме, плакати на " Безсмъртния полк " и кръгли значки, на които е маркиран знакът " Z ", написа БГНЕС.

Денят на успеха над фашизма се празнува в множеството страни по света. Това е годишнина от подписването през 1945 година на Акта за безусловна капитулация на Германия, с който се поставя завършек на Втората международна война. Той е подписан два пъти - на 7 май в Реймс, Франция, във Върховния щаб на съюзническите войски за преустановяване на военните дейности на немските войски от 23:01 часа на 8 май източноевропейско време и на 8 май в предградието Карслхорст на Берлин, Германия, в 22:43 ч. (0:43 ч. московско време), отбелязва Българска телеграфна агенция.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР