Зам.-председателят на НСОРБ и кмет на Кърджали д-р инж. отправи

...
Зам.-председателят на НСОРБ и кмет на Кърджали д-р инж. отправи
Коментари Харесай

Хасан Азис: Държавата да даде повече информация за ваксините

Зам.-председателят на НСОРБ и кмет на Кърджали доктор инж. насочи зов към Националния действен щаб и Министерството на здравеопазването с искане страната да даде информация за всички марки ваксини против.
„ Необходимо е да се направи разяснителна акция на всички равнища – в това число посредством всевъзможен тип медии и разяснителни брошури, като за задачата се ангажират всички държавни и локални институции. Местните управляващи са най-прекият път информацията да доближи до хората, с цел да реализираме всеобща “, счита още доктор инж. Хасан Азис.
 Мутафчийски: Само в България има спор коя ваксина е по-добра Мутафчийски: Само в България има спор коя ваксина е по-добра
Само в България има спор коя ваксина е по-добра, съобщи ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Той изтъ...
Кмета на Кърджали цитира и проучване, съгласно което 52 на 100 от българите нямат желание да се имунизират, 37% се двоумят, а процентът искащи бърза имунизация е понижен от декември насам от 14 на едвам 10 на 100. „ Според това проучване всеки втори българин не желае да се имунизира, а това ясно сочи, че хората нямат задоволително информация за имунизациите. Затова упорствам Министерството на здравеопазването да опише в детайли типовете ваксини – с техните позитивни страни, само че и страничните им резултати, както и групите от хора, които би трябвало да бъдат имунизирани с преимущество. Нека тази информация е налична за всеки жител, тъй като все още тя е налична единствено в интернет и при персоналните лекари, само че те не постоянно имат задоволително време да обяснят на всеки плюсовете и минусите на имунизирането. Затова упорствам и тази информация да е напечатана на брошури,за да доближи до по-възрастното население “.
Кърджали е вторият град в страната след София, в който прирастът на популацията е трайно позитивен, а досега предпочитание да се имунизират са показали малко под 1600 души. Затова такава акция би била изключително потребна за жителите, счита кметът на общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР