Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев съобщи, че без знанието на

...
Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев съобщи, че без знанието на
Коментари Харесай

НФСБ сезира прокуратурата за проверка на имотите на Ангелкова

Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев заяви, че без знанието на ръководителя на партията Валери Симеонов, от НФСБ са поискали да бъде направена инспекция на парцелите на министъра на туризма Николина Ангелкова. 
 Ангелкова: Влязла съм в политиката с задоволително средства, мога да потвърдя всеки изхарчен лев  Ангелкова: Апартаментът ми в Овча купел е платен на недодялан градеж от моите родители
Той приветства бързата реакция на Сотир Цацаров по повод парцелите на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и брачната половинка на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов, за които изиска инспекция през вчерашния ден. Според Ячев обаче това постанова условието на инспекция и на Ангелкова. 

" В същото време се появи информация и за парцели, добити под пазарната стойност, от министъра на туризма Николина Ангелкова. В тази връзка ние, депутатите от НФСБ - без Валери Симеонов, който в следствие разбра за тази самодейност, се обърнахме със сигнал до основния прокурор с искане да бъде осъществена инспекция за това по какъв начин са добити тези парцели, дали има сходство или противоречие сред пазарна цена и цена на придобиване и какъв е произходът на средствата за придобиване на тези парцели ", съобщи той. 

Ячев добави, че поддържа думите на премиера Борисов, че би трябвало да се ползват единни стандарти към всички представители на обществената власт. " Считаме, че една сходна инспекция би могла да оневини този, който е проверяван, в случай че се окаже, че няма законови нарушавания “, разяснява още той.

Председателят на НФСБ Валери Симеонов също разяснява проблема откакто вчера насочи публицистите в Народното събрание към следствие на парцелите на Ангелкова. Според него би било неточно, в случай че няма последици за министъра на туризма, каквито е имало и за останалите забъркани в Апартаментгейт.

" Тези обстоятелства са много обезпокоителни, тъй като си отпътуваха хора, които си бяха купили на недодялан градеж за по 700-800 евро. В случая става въпрос за покупка на 220 евро на кв. м. в годината на най-високи цени на недвижимите парцели - 2008 година ", съобщи той.

Според Симеонов е основно да не се прави разлика сред хората на разнообразни позиции и че инспекция на Ангелкова би могла да възвърне доверието в държавното управление. 

" Тогава най-вероятно ще бъдат лишени от учредения упреците, че в ГЕРБ се случва вътрешен отстрел на неуместните - каквото за едните, това и за другите би трябвало да бъде. Мисля, че и господин Цацарпов също би трябвало да предприеме дейности - такива каквито предприе през вчерашния ден във връзка с Пламен Георгиев, Сарафов, Лозан Панов ", добави той. 

На въпрос дали има разнообразни фракции в ГЕРБ, Симеонов съобщи, че би трябвало да се наблюдават процесите доста деликатно и то единствено ще си покаже идните часове и дни. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР