Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, който временно изпълнява длъжността

...
Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, който временно изпълнява длъжността
Коментари Харесай

САМО В ПИК ТV! Зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин: Имаше провокатори на протеста! Разочарован съм от Възраждане - или да изпълняват функциите си, или да излязат навън и да щурмуват с другите

Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, който краткотрайно извършва длъжността на ръководител на Народното събрание поради боледуването от ковид на Никола Минчев, разяснява извънредно пред камерата на ПИК TV вчерашния митинг и опитът на жителите да щурмуват Народното събрание.

- Г-н Вигенин, по какъв начин оценявате вчерашните събития пред Народното събрание?

- Трябва да се приготвям за съвещанието... Какво да правя оценка? Хората пристигнаха, стачкуваха. Имаше групи, които предизвикаха. В края на краищата митингът като цяло протече спокойно. Хубаво е, че хората не се поддадоха на тези провокатори. В същото време не мога да не изразя, отчаяние е мека дума, че депутатите от " Възраждане " може би дни и седмици наред нагнетяваха напрежение, предизвикаха и призоваваха хората да нахлуят в Народното събрание. Това не е народна власт, това не се прави по този метод. Те са народни представители тук. Ако не желаят Народното събрание да извършва функционалностите си като подобен, да излязат отвън Народното събрание и да щурмуват с другите хора. Но не може да си вътре и в това време да работиш против институцията. Това не е обикновено държание.
свързани новини37024преди 2 часа
- Как оценявате тематиката на митинга?

- Честно да ви кажа тези хора имат право. Сертификатите дотягат на всички. И аз желая да нямат документи, само че на този стадий няма по-добро решение, което да е измислено. То е част от поредност други ограничения, които в цялост би трябвало да предотвратят бързото публикувани на заболяването. Не могат да го спрат, само че могат да предотвратят по-бързото разпространяване.

Другото, което е значимо, е че в своя комплекс от ограничения имунизацията към този момент потвърдено води до полеко изкарване на вируса, на хората които са инфектирани. Има и други ограничения, които би трябвало да създадат по този начин, че да не се препълнят лечебните заведения. Това ни е казусът. Не би трябвало да се претоварят и лекарите. Виждате какво става. Броят на инфектираните пораства. Не би трябвало да се основава някаква суматоха, ще се оправим.

Всеки един член на обществото би трябвало да даде своя принос. Този краткотраен дискомфорт, който би трябвало да приемем, е за да спасяваме човешки животи. И мисля, че всеки един от нас е задължен да даде принос за това.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР