Зам.-председателят на Народното събрание и председател на партията Воля Веселин

...
Зам.-председателят на Народното събрание и председател на партията Воля Веселин
Коментари Харесай

Марешки очаква поне двама евродепутати догодина

Зам.-председателят на Народното събрание и ръководител на партията " Воля " Веселин Марешки заяви през днешния ден, че чака най-малко двама представители на неговата политическа организация да бъдат определени за евродепутати следващата година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Марешки направи този коментар в отговор на въпрос на конференция в Европейския парламент, където разгласи съдействието си с групата " Европа на народите и свободата " (ЕНС) . Тази група сега е най-малката в Екологичен потенциал и има 37 евродепутати. За евентуален лидер на листата на " Воля " за изборите за Екологичен потенциал следващата година през днешния ден бе показан Антон Дончев (депутат от " Воля " - б.р.).

По думите на Дончев, в България се следят все по-видими признаци на авторитаризъм. Той разяснява, че ръководството в страната може да доближи режим, по-тежък и от този до 1990 година.

Надяваме се да имаме съществена роля в идващото българско държавно управление, тъй като единствено по този начин са вероятни радикални промени, уточни Марешки. Ще поддържаме положителните хрумвания на ръководещите, само че няма да влизаме в настоящето държавно управление под никаква форма, добави той. България е ръководена през последните години недемократично, не в интерес на българския народ, разяснява Марешки.

По неговите думи ЕНС са разпознали " Воля " като същинската патриотична организация. За страдание, има партии в България, които използваха патриотизма с користни цели, съобщи Марешки. Той посочи, че договарянията с новите им европейски сътрудници са траяли близо година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР