Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров, евродепутатът Цветелина Пенкова, председателят на

...
Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров, евродепутатът Цветелина Пенкова, председателят на
Коментари Харесай

БСП пред Братската могила в София: Смисълът на 9 IX е да запазим доброто от миналото

Зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров, евродепутатът Цветелина Пенкова, ръководителят на Българския антифашистки съюз Евгений Белий, журналистът Александър Симов, социалисти, антифашисти и симпатизанти уважиха с паметни слова 9 IX и сведоха глави пред героите, отдали живота си за свободна и обективна страна, и битката против фашизма.

" Днес означаваме значима годишнина освен за нашата партия, само че и за страната ни – 79 години от оня 9 септември когато в България настъпи коренна смяна, страната ни потегли по пътя на националната народна власт и социалистическите достижения, когато България престана да бъде съдружник на Хитлер и Мусолини, когато потегли процесът на рационализация, индустриализация, развиване на науката и културата, земеделието и туризма. Идеите се трансформират, само че нашият ярък блян е безконечен ", акцентира Атанас Зафиров.

" Смисълът на 9 септември е една по-различна България от тогавашната – обществената страна, ориентирана към хората ", добави журналистът Александър Симов.

В диалозите си пред Братската могила през днешния ден хората бяха безапелационни, че монументи не трябва да се бутат и поддържаха безапелационната позиция на Българска социалистическа партия за това. " Не бива – това е част от историята ни, памет е за толкоз хора и отдадени животи ", разясниха ветерани антифашисти.

" В Българска социалистическа партия имаме памет – потвърждават го социалистите в София област, които през днешния ден означават със мощно наличие 9 септември ", съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и народен представител от София област Иван Ченчев.

Заедно със социалисти от Ботевградско и претендента на Българска социалистическа партия за кмет на Ботевград Борис Дренов, той се преклони пред героите и сервира цветя на емблематичната в района Братска могила край Литаково. По-късно, дружно с организациите на Българска социалистическа партия в Етрополе и претендента за кмет Владимир Александров, със социалисти в Правец и кмета, номиниран от Българска социалистическа партия за нов мандат Румен Гунински, отдаде респект пред пожертвалите живота си за това в България да няма фашизъм и бъде построена една по-справедлива страна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР