Зам.-правосъдният министър Емил Дечев отнесе подигравки заради гайди и бъклици

...
Зам.-правосъдният министър Емил Дечев отнесе подигравки заради гайди и бъклици
Коментари Харесай

КИЧ, ГАЙДИ, КЛАЙДЕРМАН ЗА ОТКРИВАНЕ НА АРЕСТ СЪТВОРИ ЧОВЕКЪТ НА „ДЕСНОСЕКТАНТКАТА“ НАЙДЕЖДА ЙОРДАНОВА – ЗАМ. ПРАВОСЪДНИЯТ МИНИСТЪР ЕМИЛ ДЕЧЕВ

Зам.-правосъдният министър Емил Дечев отнесе насмешки поради гайди и бъклици в чест на откриването на нов арест

Гайда, водосвет, бъклица, здравец, питка и … класическият пианист Ричад Клайдерман  – в този другоземен акомпанимент зам.-министърът на правораздаването Емил Дечев, назначен от някогашната министърка Надежда Йорданова и оставен и в този момент в екипа на ведомството, е разкрил новия арест в Благоевград. Разбираме това от материал на локалният уебсайт ilindenpres.bg, като публикацията на районната медия е съпроводена с паметни фотоси, от които се вижда по какъв начин зам.-министъра реже лентичка, а към него гордо стоят млади дами в носии.

Самото тържество се е състояло още през юли месец, само че фрагменти от събитието, съпроводени с смешки и насмешки, започнаха да се популяризират в обществените мрежи от адвокати и студенти по право през последните дни. Част от мненията по мотива са и много цветущи, като най-честият въпрос, който се задава в мрежата, е – самичък ли е измислил Дечев сходна кичозна демонстрация или някой му е подсказал. С подигравка се разяснява и фактът, че откриването на новия затвор в Благоевград се е състояло като цяло празненство, като любопитното тук е – какво тъкмо чества зам.-министърът. Предположенията на потребителите в мрежата са повече от цветущи: „ пожелава на пандизчиите „ за доста години “; „ чества, че е обезпечил на локалните място „ на топло “ или „ радва се, че най-сетне има съвременен затвор, в който от „ смяната “ ще се усещат удобно “.

И, в случай че оставим настрани обстоятелството, че в действителност зам.-министър Дечев открива затвор, а не ново учебно заведение, санаториум или цех, с цел да тържествува в този мащаб, то кичът и странното престарание на управлението на правосъдното ведомство да означи събитието напряко бият на очи. Ако си спомним къде се намираше и самият Дечев допреди няколко години и какви бяха главните му занимания, в действителност актуалната му роля на режещ лентички под звуците на комбинацията гайда-пиано, наподобява малко комично. Допреди да стане зам.-министър в екипа на Надежда Йорданова, той бе арбитър в Софийския градски съд, член на управителния съвет на политизирания Съюз на съдиите в България (ССБ) и деятел за незабавна и радикална „ правосъдна промяна “.

Днес, очевидно Дечев се е поизморил от остарялото си амплоа и сходно на Методи Лалов, който до момента в който беше магистрат и ръководител на Софийския областен съд също се опитваше да прокарва политически ползи в правосъдната система, очевидно е схванал, че в политическите среди и на политически постове работата е по-сладка. Поне не наподобява да му тежи, щом остана зам.-министър и в екипа на служебния министър Крум Зарков, а няма и защо. Докато го посрещат с мед, масло, питка и национална музика.

Галин Костадинов

Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР