Зам.-министърът на транспорта Велик Занчев Първата редовна въздушна линия между

...
Зам.-министърът на транспорта Велик Занчев Първата редовна въздушна линия между
Коментари Харесай

Открива се първа въздушна линия от София до Любляна до месеци


Зам.-министърът на превоза Велик Занчев

Първата постоянна въздушна линия сред София и Любляна ще бъде открита до няколко месеца. Това заяви заместник-министърът на превоза Велик Занчев, по време на първото авиационно събитие от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. За откриването на тази авиолиния се приказва през последните 10 години.

Авиационният бранш в Европа би трябвало да се концентрира върху модернизирането на инфраструктурата, внедряването на нови технологии и подобряването на връзките сред страните, сподели още Занчев.

По думите му, в Югоизточна Европа казусът с авиационната съгласуваност към този момент не стои с такава заостреност, заслуга за което имат няколко самолетни компании, които обслужват постоянните линии сред страните в района.

" Необходими са още старания за подобряването на свързаността на София със столиците на страните от Западните Балкани ", добави Занчев. Той изрази убеденост, че директните въздушни линии от България до други южноевропейски и балкански страни ще се усилват.

България поддържа стратегическите документи и обвързваните с тях законодателни оферти на Европейската комисия, сподели заместник-министърът. Той напомни ангажираността на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз да работи за постигането на прогрес и общ метод по новия правилник за защита на конкуренцията във въздушния превоз.

Занчев приветства самодейността на Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) и на държавното дружество " Ръководство на въздушното придвижване " да работят дружно по тактика за развиване на българското въздушното пространство.

Авиационният конгрес " Въздушният превоз – мотор за разцвет " се организира със съдействието на Международната асоциация за въздушен превоз. Участници в събитието са представители на самолетни компании, снабдители на аеронавигационно обслужване, летища, въздухоплавателни администрации и експерти.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР