Зам.-министърът на Станислав Тодоров е предложението за председател на КЕВР

...
Зам.-министърът на Станислав Тодоров е предложението за председател на КЕВР
Коментари Харесай

Зам.-министър става шеф на КЕВР

Зам.-министърът на Станислав Тодоров е предлагането за ръководител на КЕВР от „ Продължаваме промяната”.

Той бе назначен от премиера Кирил Петков за четвърти зам. на енергетиката на 19 януари. Завършил е право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски”, както и Международно комерсиално право в Централноевропейския университет в Будапеща, заяви „ Капитал “.

Има 9 година мениджърски опит в енергетиката по време на работата си в „ AES Марица Изток 1”, добавя 24 часа.

В комерсиалния указател името му излиза в компанията “Ей И Ес Юръп Сървисис”, компания, която обезпечава финансови, правни и услуги в региона на човешките запаси на групата “Ей И Ес”. През последните години е управлявал отдели за търговски контракти, доставки и логистика в частния бранш. Името на Тодоров се свързва в политиката и с “Да, България” в предходен интервал.

Васил Щонов, който беше най-споменавания претендент за ръководител на КЕВР, остава в наздора на Българската банка за развиване, евентуално по искане на премиера Кирил Петков.

Кандидатурата за втори член на КЕВР е на Благой Голубарев, препоръчан от „ Има подобен народ”. Тя бе доказана от енергийния специалист на партията Иван Хиновски.

В сряда енергийната комисия одобри с болшинство на второ четене измененията в Закона за енергетиката, импортирани от ръководещите. Те плануват стесняване на членовете на КЕВР от 9 на 5 души, разширение на критериите за хората, които аплайват за нейни членове, предварително преустановяване на мандатите на икономиста и юриста в комисията, както и чоп кой още да бъде освободен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР