Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Нина Стоименова проведе работно

...
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Нина Стоименова проведе работно
Коментари Харесай

Възстановяването на синагогата във Видин върви по план

Зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Нина Стоименова организира работно посещаване във Видин, с цел да се запознае с осъществяването на план „ Реставрация и акомодация на Синагога Видин в Културен център „ Жул Паскин “. В началото на визитата Нина Стоименова и доктор Ценков посетиха строителния обект. Техническият началник Генади Иванов ги срещна в детайли с дейностите, които сега се правят и увери, че работата върви с положителни темпове.



По-късно видинският кмет и заместник-министърът организираха работна среща, в която участваха също специалисти от общинската администрация и от екипа на плана. Стоименова показа задоволството си, че строителните действия вървят и че напредъкът им е забележим. От своя страна доктор Ценков означи, че при започване на мандата си е заварил този план с доста проблеми, които се е наложило да бъдат отстранени. И акцентира, че всички офанзиви, на които в този момент е подложена Общината по отношение на плана за реституция на видинската Синагога, са безпочвени и в основата им стоят неосъществени стопански ползи на избрани лица.

По време на срещата бяха разисквани и проблеми, които общините срещат при работата си по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Зам.-министър Стоименова, която е началник на Управляващия орган на програмата, съобщи, че ще направи всичко, което е в пълномощията й, с цел да спомага на локалните управляващи.

Още от ВИДИН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР