Зам.-министърът на правосъдието Евгени Стоянов откри в Хасково така наречената

...
Зам.-министърът на правосъдието Евгени Стоянов откри в Хасково така наречената
Коментари Харесай

В Хасково се започна работа “Синя стая“

Зам.-министърът на правораздаването Евгени Стоянов откри в Хасково по този начин наречената " Синя стая ".

Тя е предопределена за предоставяне на показания от малолетни и малолетни, жертви, причинители или очевидци на закононарушение.

Изградена е по план към Министерството на правораздаването и е финансирано от Българо-швейцарска стратегия за съдействие, а  пространствата са предоставени безплатно от общината. 

Направените в “Синята стая “ записи могат да се употребяват като доказателство в съда и не е належащо явяването на децата пред магистратите, акцентира ръководителят на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова:

" Нашата “Синя стая “ дава отговор на всички европейски стандарти и на всички заложени европейски наставления в областта на правораздаването за деца и най-много за тяхната отбрана и права ".

Зам.-министърът на правораздаването Евгени Стоянов заяви, че екип в Министерство на правораздаването работи по закон за детското правораздаване:

" Духът на закона е напълно съгласуван с новите обществени действителности. Според мен е по-малко наказателен, с по-подходящи ограничения предвид на субектите, с които е зает - малолетни и малолетни "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР