Зам.-министърът на околната среда Тома Белев (Зелено движение“, част от

...
Зам.-министърът на околната среда Тома Белев (Зелено движение“, част от
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява Тома Белев, зам.-министърът бързо опроверга Цацаров

Зам.-министърът на околната среда Тома Белев („ Зелено придвижване “, част от ДБ) отговори на антикорупционната комисия КПКОНПИ, която образува произвеждане за спор на ползи против него. Той назова " неуместни внушения " дейностите на комисията, ръководена от Сотир Цацаров.

Поводът, съгласно формалното известие от уеб страницата на КПКОНПИ, е постъпил сигнал, съгласно който Белев е ръководител на Управителния съвет на Сдружение „ Асоциация на парковете в България “. „ Съобразно законовите си пълномощия, Комисията ревизира сигнали по отношение на декларациите за несъответственост на лицата, заемащи висши обществени длъжности, и сезира органа по избора или назначението им за предприемане на нужните дейности “, пишат още от КПКОНПИ.

Белев отвърна в профила си във Фейсбук, че е напуснал Управителния съвет, ще и напусне организацията като член. Той показва, че срокът за премахване на несъвместимостта е до 4 март, което значи, че разполага с още 2 седмици.

„ От основаването си през 2003 година досега Асоциация на парковете в България не е получила нито една стотинка от бюджета на Министерство на околната среда и водите или негови структури, в това число Оперативната стратегия " Околна среда ", заради което всевъзможни внушения за спор на ползи са неуместни “, написа Тома Белев.

„ Що се отнася до условия за несъответственост на заеманата от мен служба, би трябвало да посоча, че навлизам в служба на 4.01.2022 година и според ЗКПКОНПИ и Закона за администрацията имам период за декларация на изискванията от 1 месец и период за премахване на несъвместимостта от един месец, които изтичат на 4.03.2022 година “, добави зам.-министърът от ведомството на Борислав Сандов.

Асоциацията на парковете в България е провела общо заседание на 16 януари 2022 година и е избрала нов Управителен съвет, в който Белев не взе участие, заяви още той.

В същото време – без значение че не се изисква от закона, зам.-министърът е подал и заявление за овакантяване на организацията като член, което влиза в действие от датата на подаване. Тези условия той е заявил пред Министерски съвет на 23 януари 2022 година

„ Що се отнася до известието по какъв начин КПКОНПИ образува въз основата на сигнал произвеждане по спор на ползи, би трябвало да отбележа, че това ще е третото произвеждане против мен за последните 12 години и ще окажа цялостно подпомагане на органа, като се надявам, че то ще приключи по същия метод както предходните два пъти “, споделя Белев.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР