Йорданското външно министерство потвърди, че 14 йордански граждани са починали

...
Йорданското външно министерство потвърди, че 14 йордански граждани са починали
Коментари Харесай

46° отнеха живота на поклонници в Мека

Йорданското външно министерство удостовери, че 14 йордански жители са умряли от безоблачен удар, а други 17 са в неизвествост.
Ръководителят на иранския Червен полумесец Пирхосейн Куливанд съобщи настрана, че " петима ирански поклонници са изгубили живота си до момента в Мека и Медина по време на хаджа тази година ", без да показва по какъв начин са починали.

Температурите надвишиха 40 °C по време на годишното поклонение, в което тази година вземат участие към 1,8 милиона мюсюлмани.

Много от ритуалите се извършват навън и пешком, което основава провокации, изключително измежду възрастните хора.

Саудитска Арабия не е предоставила информация за смъртните случаи, само че кралството е въвело ограничения за понижаване на горещините, в това число зони с следен климат. То раздава вода и предлага препоръки на поклонниците по какъв начин да се защищават от слънцето.

По време на миналогодишния хадж са починали минимум 240 души - доста от тях от Индонезия - съгласно данни, оповестени от разнообразни страни.

Хаджът, който ще приключи в сряда, е едно от най-големите поклонения в света. Тази година се чака в него да вземат участие над милион и 800 хиляди души.

Температурите в Саудитска Арабия тази година доближиха 46 градуса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР