Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева и кметът на

...
Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева и кметът на
Коментари Харесай

Кметът Иван Тотев на физзарядка в училище

Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева и кметът на Пловдив Иван Тотев ще вземат участие през днешния ден в самодейността “Спортно междучасие” дружно с учениците и преподавателите от СУ “Свети Седмочисленици” в Пловдив. Точно в 7,45 ч. дружно с Георги Титюков - зам-кмет спорт и юношески действия, кмета на регион “Тракия” Костадин Димитров и доста други посетители те се включват в масовката, с която пловдивските деца споделят „ не “ на пасивния метод на живот.

Заниманието е послучай 24 октомври – Световния ден за битка със затлъстяването. Градоначалникът ще насочи обръщение към учениците в поддръжка на дейния и здравословен метод на живот.

Tренировката в Световния ден за битка със затлъстяването по график в “Спортно междучасие” ще се води от Таня Делчева инструктор на клуба по художествена гимнастика “Брилянт” и дългогодишните състезателки с редица влиятелни оценки, носителки на доста купи и медали от държавни и интернационалните надпревари Виктория Атанасова и Мария Славова. В края на заниманието децата от СУ “Свети Седмочисленици” ще получат и първия комплект спортни принадлежности.

В “Спортно междучасие”, което се осъществя от началото на образователната година по Програма “Пловдив за младите” всяка седмица вземат участие над 3000 деца от 6 пловдивски учебни заведения. Заниманията се водят от известни треньори, сегашни спортисти и хореографи от 17 пловдивски клуба, които са провели над 60 тренировки досега. Активностите могат да бъдат следени всеки ден и в формалната страница на плана във facebook. Целта е образецът, който дават учениците от града под тепетата, да стигне до повече техни връстници от цялата страна и най-малко два часа седмично децата да заменят игрите на компютрите с тези в парка или спортната зала.

Малко по-късно кметът и заместникът му с сектор „ Образование “ Стефан Стоянов “ ще посетят Образцовата Математическа гимназия " Акад. Кирил Попов " по отношение на осъществяването на Общинската Програма за рационализация на образователния развой.
 Кметът Иван Тотев на физзарядка в учебно заведение  Кметът Иван Тотев на физзарядка в учебно заведение
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР