Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов участва в откриването

...
Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов участва в откриването
Коментари Харесай

Зам.-министър Стоян Андонов участва в откриването на Европейската отворена купа по джудо за жени

Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов взе участие в откриването на Европейската отворена купа по джудо за дами (2-3 февруари), която се организира в столичната зала " Универсиада ". Турнирът е олимпийска подготовка и в него вземат участие над 160 състезателки от 28 страни. Нашата страна е показана от 12 джудистки.

" Изключително съм щастлив, че участвам на този толкоз мощен шампионат. Нека по-добрите победят и да вземат нужните точки за класиране на Олимпийските игри в Токио през 2020 година ", съобщи зам.-министър Андонов.

Европейската отворена купа за дами беше открита от вицепрезидента на Европейския съюз по джудо Михал Вахун.

" Благодаря на президента на Българската федерация по джудо Румен Стоилов за положителната организация и за вложените старания по подготовката на това значимо съревнование. Благодаря и на Министерството на младежта и спорта и на всички останали сътрудници, които поддържаха Европейската купа по джудо ", съобщи Михал Вахун и пожела триумф на всички състезателки.

След формалната гала по откриването зам.-министър Стоян Андонов изгледа финалните срещи от първия ден и дружно с президента на Българската федерация по джудо Румен Стоилов наградиха призьорките в категория до 57 кг., измежду които е и най-хубавата ни състезателка по джудо Ивелина Илиева. Тя завоюва бронзовия орден след победа с " ипон " над представителката на Турция Мелтем Диндар. Преди битката за бронза Ивелина записа 2 победи и загуби на полуфиналите от украинката Мария Скора, която завоюва среброто. Шампионка в категорията стана Сапо Кобан (Гер), а втория бронзов орден отиде при Леле Наирне от Англия.

В първия ден на шампионата станаха ясни спечелилите и в категориите до 48 кг., до 52 кг. и до 63 кг., а на следващия ден ще се изиграят битките и при най-тежките - до 70 кг., до 78 кг. и над 78 кг.
 Победа и загуба за Ивелина Илиева в Осака
Победа и загуба за Ивелина Илиева в Осака

Три загуби от три срещи за мъжете ни
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР